Zivver

Wat is Zivver?

Zivver is een middel om beveiligd een e-mail te versturen. Zivver versleutelt de inhoud van berichten. Dat is belangrijk bij berichten die vertrouwelijke gegevens bevatten. Op deze manier kan alleen jij als ontvanger en de verzender bij deze informatie. Je kunt het bericht openen met behulp van een code die je per sms, mail of telefonisch ontvangt.

Hoe ziet een Zivver-bericht eruit?

De weergave van een Zivver-bericht kan iets anders zijn, afhankelijk van het e-mailprogramma dat u gebruikt.

Hoe kan ik een Zivver-bericht lezen?

Een Zivverbericht komt in de inbox van je e-mailadres binnen. Via de knop Klik voor bericht kunt je verder gaan om het bericht te openen. Afhankelijk van de controlemethode die de verzender heeft gekozen, krijg je een scherm waarbij je een code moet invullen. Je kunt de code naar je telefoon laten versturen of de code invoeren die de verzender aan je heeft doorgegeven, invoeren. Pas dan opent het bericht.

Hoe kan ik een Zivver-bericht beantwoorden?

Beantwoord een mail via de pijltjes bovenaan de mail of via de menu-optie.

Kan ik een Zivver-bericht lezen zonder dat ik een Zivver-account heb?

Ja, dat kan. Je ontvangt via SMS, telefonisch of per e-mail een aparte code die je nodig hebt om het bericht te openen. Deze code hebt je nodig elke keer dat je het bericht wilt openen of beantwoorden.

Hoe maak ik een Zivver-account aan?

Via de website van Zivver kun je gratis een account aanmaken via de knop Aanmelden rechtsboven aan de pagina.

Kan ik Zivver-berichten ook op mijn telefoon of tablet lezen?

Ja, je kunt Zivver-berichten ook via je telefoon bekijken. Download de Zivver app via de App Store of Google Play Store.

Kan ik Zivver-berichten en – gesprekken bewaren?

Nee, Zivver-berichten en –gesprekken worden na 6 weken automatisch verwijderd. Als je de informatie wilt archiveren, kopieer dan het gesprek bijvoorbeeld naar Word en sla het op je computer op.

Meer informatie?

Heeft u een Zivver-bericht ontvangen van Spoor 1 en heb je daar vragen over? Neem dan tijdens kantooruren telefonisch contact op met ons 0723030596. Wilt u meer weten over veilig e-mailen? Bekijk de website van Zivver voor meer informatie en handige filmpjes over het gebruik van Zivver.