Aanmelding

Bij Spoor 1 streven we naar passende en doelmatige hulpverlening. We willen de hulp zo snel mogelijk aanbieden, maar wat we vooral belangrijk vinden is dat je behandelaar en de behandeling zo goed mogelijk bij je passen.

Veel gestelde vragen;

Ik heb last van psychische problemen en ik wil hier graag hulp voor. Wat kan ik doen?

Spoor 1 heeft een verwijsbrief nodig van de huisarts (of behandelend GZ-psycholoog of psychiater). Je kunt bij je huisarts een afspraak maken. Je huisarts maakt een verwijsbrief met daarin kort je klachten, mogelijke diagnose en daarin vermeld of je verwezen wordt voor basis GGZ of specialistische GGZ.

Ik heb me georiënteerd op verschillende GGZ- instellingen. Ik heb gekozen voor behandeling bij Spoor 1. Ik heb een verwijsbrief, maar hoe neem ik contact met jullie op?

Klik hier om direct aan te melden en voeg je verwijsbrief toe in de bijlage. Ook kun je je aanmelden door op de aanmeldbutton de drukken op de hoofdpagina. Zodra we de verwijsbrief hebben ontvangen nemen we contact met je op om verdere afspraken met je te maken. Er wordt gevraagd naar je naam, telefoonnummer en emailadres.

Hoe weten jullie welke hulpverlening het beste bij mij aansluit?
Voordat je behandeling start, zullen onze hulpverleners met jou in gesprek gaan om te beslissen of we je kunnen behandelen en welke behandeling het beste bij je past. Het doel van Spoor 1 is dat jij de juiste behandeling krijgt die past bij jouw klachten. Soms hebben wij toch niet de juiste behandelaar of behandeling die het beste aansluit bij jou. Als dit zo is, krijgt je advies over de stappen die je kunt nemen om wel de juiste behandeling te krijgen.

Klik hier om je aan te melden

Ik heb me aangemeld, hoe gaat het nu verder?

Intake bij een psycholoog van het intaketeam (telefonisch of beeldbellen). Er wordt een uitgebreide intake gedaan. De psycholoog wil graag meer weten over jou, je klachten en je situatie en informeert je over de behandelmogelijkheden bij Spoor 1 en vraagt je naar je voorkeur voor een bepaalde behandeling of behandelaar. De psycholoog maakt een uitgebreid verslag van dit gesprek zodat dit ook beschikbaar is voor de regiebehandelaar.

Onderzoek/diagnostiek bij je regiebehandelaar (op locatie). Het gesprek met je regiebehandelaar is het laatste gesprek dat je hebt voordat er een diagnose wordt gesteld. Hier kun je nog met vragen komen over je klachten en eventueel medicatie. Ook zal je regiebehandelaar nog vragen aan jou stellen.

Overleg tussen regiebehandelaar en psycholoog van het intaketeam. Je regiebehandelaar en de psycholoog van het intaketeam overleggen zodat er een verslag kan worden geschreven met een diagnose en behandelvoorstel aan jou.

Adviesgesprek. De psycholoog bespreekt met jou je diagnose en het behandelvoorstel. Als je het eens bent met het behandelvoorstel kun je samen met de psycholoog van het intaketeam je behandelovereenkomst ondertekenen. Tijdens dit gesprek kun je nog praktische vragen stellen over het verdere beloop en wanneer je behandeling kan starten.

Ik heb de intake gehad en ga binnenkort mijn behandeling starten.
Wat kan ik verwachten?

Spoor 1 biedt hulpverlening aan in de BasisGGZ (GBGGZ) en de Specialistische GGZ (SGGZ).  Aan het einde van de intakeprocedure heb je tijdens het adviesgesprek een behandelplan besproken met daarin de informatie over het aantal sessies (in de GBGGZ of in SGGZ) en welke behandeling en behandelaar je krijgt.

GBGGZ: Binnen de GBGGZ worden er drie soorten trajecten geboden bij Spoor 1. Bij een kort traject heb je 4 sessies, bij een middeltraject heb je 7 sessies en bij een intensief traject heb je 10 sessies.
Bij de eerste behandelsessie zal kort worden kennisgemaakt met je behandelaar, zal er meer uitleg gegeven worden over je behandeling. Je krijgt psycho-educatie (informatie over je klachten), je doet opdrachten samen met je behandelaar en kunt thuisopdrachten meekrijgen. Daarnaast kan je gebruik maken van E-health, waarbij je modules kunt doen via de computer.

Na een aantal gesprekken zal er een evaluatie met je behandelaar zijn om te zorgen dat de kwaliteit van je behandeling gewaarborgd blijft. In deze evaluatie wordt er gevraagd naar hoe je de behandeling ervaart, hoe het gaat met je klachten en hoe je je behandelaar vindt en hoe je de behandeling wil afronden. Vervolgens zal je behandeling vervolgd worden en afgesloten worden. Indien jij en je behandelaar denken dat er meer sessies nodig zijn, kan het mogelijk zijn dat de zorg wordt opgeschaald naar de specialistische GGZ of naar een instelling met specialistische kennis.

SGGZ
Je behandeling begint met 12 sessies, waarna een evaluatie volgt met je regiebehandelaar
Bij de eerste sessie zal kort worden kennisgemaakt met je behandelaar, zal er meer uitleg gegeven worden over je behandeling. Je krijgt psycho-educatie (informatie over je klachten), je doet opdrachten samen met je behandelaar en kunt thuisopdrachten meekrijgen. Daarnaast kan je gebruik maken van E-health, waarbij je modules kunt doen via de computer.

In de evaluatie wordt er gevraagd naar hoe je de behandeling ervaart, hoe het gaat met je klachten en hoe je je behandelaar vindt. In de evaluatie bespreek je hoe je behandeling verder zal . Na 12 sessies zal er weer een evaluatie plaatsvinden.

Tijdens je behandeling kan het zijn dat je farmacotherapie (medicatie) wil of al krijgt van de psychiater. Bij je behandelaar kun je vragen voor een consult of evaluatie voor medicatie.
Als tijdens de evaluatie blijkt dat het beter gaat, kan er worden gekozen om de behandeling af te ronden.