Voor onze zorg heb je een verwijsbrief nodig. Meestal gebeurt dit via de huisarts. We begrijpen dat het fijn is om te weten hoe het daarna verder gaat en wat je kunt doen. Hieronder vind je alle stappen op een rij.
Stappen aanmelden bij Stichting Spoor 1
1. Verwijzer meld aan
Je verwijzer kan je direct aanmelden bij Spoor 1. Natuurlijk in overleg met jou. Meestal gebeurt dit digitaal, via Zorgdomein. Bij de aanmelding vragen wij je verwijzer om alvast informatie te geven over onder meer je klachten dit is de verwijsbrief.
2. Invullen van de vragenlijst en triage gesprek
Nadat je verwijzer de aanmelding heeft verstuurd, ontvang je van ons een e-mail met het aanmeldingsformulier. Vervolgens zal het triage gesprek plaatsvinden via Teams (meer over teams) en laten we je weten of je met je klachten en hulpvraag bij Spoor 1 in behandeling kunt komen. Hier over brengen we ook je verwijzer op de hoogte.
Weet dat onze behandelaren het liefst vandaag nog contact met je opnemen maar helaas kent spoor 1 ook wachttijden
We hebben de gemiddelde wachttijd voor je op een rij gezet.
3. Wachten
Nadat je hebt vernomen of je met je huidige klachten en hulpvraag bij Spoor 1 in behandeling kunt komen, onthoud dat dit altijd kan veranderen. Raadpleeg dan gerust je huisarts als je dat nodig acht. Na de wachttijd tot uitgebreide intake kun je direct bij ons aan de slag..
Hulpmiddelen om na te denken over wat jij misschien al kan doen tijdens het wachten. Tijdens je behandeling kunnen deze onderwerpen ook aan bod komen. Ook al los je hiermee je psychiatrische problemen niet op, het kan wel helpen om je iets beter te voelen.
4. Uitgebreide intake
Als je bijna aan de beurt ben krijg je van onze administratie en berichtje dat we komende week contact met je gaan opnemen om de intake in te plannen. De intaker wil je graag leren kennen, horen wat je situatie is en wat je klachten zijn. Samen bepalen jullie het doel van de behandeling. Dit gesprek duurt ongeveer een uur. En je mag altijd iemand meenemen. Dat vinden we zelfs een heel goed idee! Tips voor intake gesprek(kennismakingsgesprek)
De psycholoog maakt een uitgebreid verslag van dit gesprek zodat dit ook beschikbaar is voor de regiebehandelaar.
5. Samen herstelplan vaststellen
Tijdens het kennismakingsgesprek krijgen we een goed beeld van jou, je klachten en wat je wilt bereiken.
Dan volgt er nog een afspraak bij je regiebehandelaar, het gesprek met je regiebehandelaar is het laatste gesprek dat je hebt voordat er een diagnose wordt gesteld. Hier kun je nog met vragen komen over je klachten en eventueel medicatie. Ook zal je regiebehandelaar nog vragen aan jou stellen.
Er vindt dan nog een overleg tussen regiebehandelaar, intaker en leden van het intaketeam. Je regiebehandelaar intaker en andere leden van het intaketeam overleggen zodat er een passend behandelvoorstel aan je kan worden voorgelegd.
6. adviesgesprek en start behandeling
Tijdens dit gesprek neemt de intaker een vragenlijst met je door, de zogenaamde HoNOS+. De Honos is een observatielijst die door hulpverleners wordt ingevuld. Bij Spoor 1 hebben we besloten dit samen met de cliënt te doen. Hiermee deelt de intaker zijn observaties en wordt ook gekeken of jij als cliënt jezelf hierin herkent. De observatielijst bevat veel vakjargon en vraagt van de kant van de intaker om goede uitleg. De intaker bespreekt het behandelvoorstel met je. Als je het eens bent met het behandelvoorstel kun je samen met de intaker je behandelovereenkomst accorderen, hierna willen we ze snel mogelijk beginnen met de behandelingen.