Aanmelding

Bij Spoor 1 streven we naar passende en doelmatige hulpverlening. We willen de hulp zo snel mogelijk aanbieden, maar wat we vooral belangrijk vinden is dat je behandelaar en de behandeling zo goed mogelijk bij je passen.

Veel gestelde vragen;

Ik heb last van psychische problemen en ik wil hier graag hulp voor. Wat kan ik doen? Spoor 1 heeft een verwijsbrief nodig van de huisarts (of behandelend psycholoog of psychiater). Je kunt bij je huisarts een afspraak maken. Je huisarts maakt een verwijsbrief met daarin kort je klachten, mogelijke diagnose en daarin vermeld of je verwezen wordt voor basis GGZ of specialistische GGZ.

Ik heb me georiënteerd op verschillende GGZ- instellingen. Ik heb gekozen voor behandeling bij Spoor 1. Ik heb een verwijsbrief, maar hoe neem ik contact met jullie op? Je kunt je aanmelden door te klikken op de link Klik hier om direct aan te melden en je verwijsbrief toe te voegen in de bijlage. Je kunt ook telefonisch contact opnemen (072-3030596). Zodra we de verwijsbrief hebben ontvangen nemen we contact met je op. Er wordt gevraagd naar je naam, telefoonnummer en emailadres. Indien mogelijk worden de eerste afspraken al gepland.

Hoe weten jullie welke hulpverlening het beste bij mij aansluit? Voordat je behandeling start, zullen onze hulpverleners goed met jou in gesprek gaan om te beslissen of we je kunnen behandelen en welke behandeling het beste bij je past. Het doel van Spoor 1 is dat jij de juiste behandeling krijgt die past bij jouw klachten. Soms hebben wij toch niet de juiste behandelaar of behandeling die het beste aansluit bij jou. Als dit zo is, krijgt je advies over de stappen die je kunt nemen om wel de juiste behandeling te krijgen.

Klik hier om direct aan te melden

Ik heb me aangemeld, hoe gaat het nu verder?

(Korte) telefonische intake. Als eerste kennismaking wordt er een korte telefonische intake gedaan door een psycholoog van het intaketeam. Er zullen verschillende vragen gesteld worden. Zo kan de psycholoog een beeld krijgen over jou en je klachten en problemen. Wanneer blijkt uit dit eerste gesprek dat we je goed hulp zouden kunnen bieden worden direct vervolgafspraken met je gemaakt.  Als je wilt kun je iemand meenemen naar het intakegesprek.

Intake bij een psycholoog van het intaketeam. Er wordt een uitgebreide intake gedaan met de psycholoog waarmee je ook contact had bij de telefonische intake. De psycholoog wil graag meer weten over jou, je klachten en je situatie. Zij informeert je over de behandelmogelijkheden bij Spoor 1 en vraagt je naar je voorkeur voor een bepaalde behandeling of behandelaar. De psycholoog maakt een uitgebreid verslag van dit gesprek zodat dit ook beschikbaar is voor de regiebehandelaar.

Onderzoek/diagnostiek bij je regiebehandelaar. Het gesprek met je regiebehandelaar is het laatste gesprek dat je hebt voordat er een diagnose wordt gesteld. Hier kun je nog met vragen komen over je klachten en eventueel medicatie. Ook zal je regiebehandelaar nog vragen aan jou stellen.

Overleg tussen regiebehandelaar en psycholoog van het intaketeam. Je regiebehandelaar en de psycholoog van het intaketeam overleggen zodat er een verslag kan worden geschreven met een diagnose en behandelvoorstel aan jou.

Adviesgesprek. De psycholoog van het intaketeam bespreekt met jou je diagnose en het behandelvoorstel. Als je het eens bent met het behandelvoorstel kun je samen met de psycholoog van het intaketeam je behandelovereenkomst ondertekenen. Tijdens dit gesprek kun je nog praktische vragen stellen over het verdere beloop en wanneer je behandeling kan starten.